Příběhy Staré dámy : sto ročníků Tour de France - Macek, Tomáš, 1968- (Prostor, 2015)
45 slavných příběhů z historie Tour, které mapují kompletní historii Tour od prvního ročníku do současnosti, doprovázených dobovými fotografiemi (u každé kapitoly je navíc Zrcadlo doby, které připomíná 7 zajímavých událostí, které dotyčné období ve světě přineslo): - Příběhem Tour se prolínají i příběhy dvou dalších nejvýznamnějších závodů Gira a Vuelty. - Československá a česká stopa na Tour - osobní vyprávění sedmi československých a českých cyklistů, kteří v minulosti Tour absolvovali - doprovázené fotografiemi z jejich archivu - Bohaté statistické přehledy: vítězové Tour, majitelé trikotů, rekordy, zajímavosti. Jedná se o třetí, revidované vydání knihy. Nakladatelská anotace. Kráceno.