Půlnoční půlobraty - Řeha, Tomáš
Básnická prvotina Půlnoční půlobraty (2011) je autorskou sbírkou na téma Vesmír. Čtenáři proletí Sluneční soustavou za hranice galaxie, seznámí se s hvězdami, jejich planetami a měsíci, aby se vrátili zpět domů a sledovali noc, jak se pomalu obrací v ráno nového dne. Tato knížka vznikla jako poděkování za vyléčení z vážné nemoci, která Puera potkala v roce 2009. Tematicky na ni navazuje sbírka Nechtít probuzení (2012), kterou stejně jako Půlnoční půlobraty doplňují autorovy vlastní ilustrace. Cílem Puerovy poezie je ukázat čtenáři dveře vlastní fantazie, přestat vnímat svět moc reálně a posvítit si na něj nějakou naivní představou. Koneckonců hvězdy samy jsou jednou velkou iluzí. Svítit přestaly před tisíci lety. Pojďme jim vyměnit žárovky.