"Tereza" a Mokrá čtvrť - Vlk, Zdeněk, 1972- (Volvox Globator, 2004)
Náš hrdina se pokouší napsat milostný příběh, který se odehrává v Mokré čtvrti. Ale ani za pomoci Ježibaby nebo opilého papouška se mu vztah k Tereze nedaří popsat a neustále se od své představy velké lásky vzdaluje. Tu mu nit myšlenek přeruší vlezlá reklama, jindy setkání s postavami z "mokré čtvrti". Hrdinovy představy o sobě a milostném vztahu vždy ztroskotají na jeho skutečném žití, či spíše lidském živoření.