Běda tomu, kdo vyčnívá z řady : 1948-1953: pohled do zákulisí politických zločinů - Cílek, Roman, 1937- (Český čas, 2015)
Osudy lidí (především příslušníků čs. armády), kteří se stali obětí komunistických represí na konci 40. a na počátku 50. let.