Půjdu do pekla spokojen... : Adolf Eichmann: životní dráha masového vraha - Cílek, Roman, 1937- (Magnetka (Pražská vydavatelská společnost : Epocha), 2015)
Práce sleduje Eichmannovo dětství, vzdělání, vstup do NSDAP a oddílů SS, působení v Bezpečnostní službě (SD) a rovněž v úřadech pro vystěhování Židů ve Vídni a v Praze. Největší pozornost autor věnuje Eichmannově úloze při genocidě židovského obyvatelstva během druhé světové války, kdy patřil k jeho klíčovým aktérům. Sleduje také Eichmannovu životní dráhu po skončení války; útěk do Argentiny, život v této zemi, jeho odhalení, únos do Izraele a průběh procesu s tímto válečným zločincem, který byl odsouzen k trestu smrti.