Lucemburkové : rozhádaná rodinka Otce vlasti - Bauer, Jan, 1945- (Český čas, 2015)
Úvodní kapitola se zaobírá původem Lucemburků, jejich historií a vzestupem této panovnické dynastie na počátku 14. století. Další kapitoly se zaměřují na osoby čtyř panovníků lucemburské dynastie; věnují pozornost jejich životním osudům, úspěchům i nezdarům provázejícím jejich vládu a důležitým událostem českých dějin 14. a 15. století. Zároveň se můžeme seznámit i s málo známými představiteli lucemburského rodu. Nechybí chronologický přehled důležitých událostí.