Čekání na nekonečno - Niedl, František, 1949- (MOBA, 2015)
Děj románu se odehrává v roce 1985. Hlavní hrdina se dozvídá o své fatální chorobě a tato zpráva je pro něj impulsem k celoživotní rekapitulaci. Ač profesně se mu výjimečně dařilo, v osobních vztazích naprosto selhal. Odtažitý, vyčpělý vztah s manželkou, děti, na které si nikdy neudělal čas, jedna milostná aféra za druhou a zrada nejlepšího přítele. To je neradostné resumé jednoho života.