Husitská epopej. - Vondruška, Vlastimil, 1955- (MOBA, 2015)
Sedmidílná sága vypráví o událostech slavné i pohnuté doby 15. století v Českém království. Třetí díl se odehrává v letech 1426 až 1437. Rodina Prokopů prožívá krizi husitské revoluce. Hlad, mor, rozvrat země a morální devastace, to provází osud země i rodu Prokopů. V knize se popisuje závěr radikálního husitství, úpadek polních vojsk, jednání basilejského koncilu, nástup císaře Zikmunda na český královský trůn, jeho smrt a vzestup vlivu kališnického panstva. Nakladatelská anotace. Kráceno.