Myšlenky okamžiku - Sochora, Milan (Indeart, 2015)
Překvapivě vyzrálá a nejednou i hravá lyrika, k níž klíčem je básníkovo rodné prostředí Petrkova, kde je zachováno mnoho z časů minulosti, milý kout zabydlený domácí zvířenou, krásně udržovaným stromovím, kterému vévodí nádherný starý javor uprostřed dvora, jehož klenuté ruce s prsty a nehty při úbytě dne se obnaží.