Boží odysea - Jakeš, Václav, 1957- (Nakladatelství Epocha, 2015)
Astronaut Rodney Cage odlétá na vesmírnou misi sám, ale ač je to proti všem zákonům logiky, sám nakonec nezůstává. Je poutníkem mezi eóny a světy a hledá hlas. Nejprve je zcela opuštěn ve svém hvězdoletu, který se prodírá hranicemi času a prostoru. Později se setkává s někým, koho nazývá Platónem a postupně nachází klíč ke svému životu. Dochází k poznání, že život a čas k němu vyměřený je neopakovatelný dar.