O filosofii dějin - Maritain, Jacques, 1882-1973 (Triáda, 2014)
Studie francouzského katolického filozofa zkoumá povahu filozofie dějin, nastoluje některé zákony filozofie dějin a zabývá se též otázkou Boha v dějinách.