Obraz ve tmě - Slámová, Lora (TZ-one, 2015)
Do domu za Prahou je povolána policie k případu sebevraždy ženy. Po prvním ohledání padne zjištění, že se jedná o Kláru Markovič, studentskou lásku kapitána Pavla Hradeckého. Ten předá případ poručíku Jiřímu Klamertovi. Poručík ani na chvíli neváhá a obrátí se o pomoc na svého přítele, soukromého detektiva Adriana Lese. Znovu se setkáváme se známou dvojicí, která s humorem sobě vlastním nakonec vyšetří případ závažného trestného činu vraždy. Pachateli se do posledního momentu daří úspěšně a chladnokrevně skrývat svoji pravou tvář. Zbývá pouze sehrát správnou hru, která nakonec vede k jeho dopadení.