Jeptiška pro markraběte : mocní a ubozí Markrabství moravského - Horáková, Naďa, 1962- (MOBA, 2015)
Po smrti markraběnky Markéty Opavské hledá moravský markrabě Jan Jindřich novou ženu, již třetí. Přestože bylo jeho druhé manželství, domluvené králem Karlem IV., velice šťastné, rozhodne se tentokrát vyslyšet hlas svého srdce a zvolí si za ženu Alžbětu Těšínskou. Má to však jeden háček: krásná dívka už v mládí vstoupila do kláštera a složila věčný slib čistoty. Dokáže jejich láska překonat problémy, které musí zákonitě nastat? To však není jediný skandál, který Brnem hýbe. Do Brna se přistěhuje bohatá vdova Serafína, chce se ujmout dědictví po svém manželovi a neváhá se o ně soudit. Její minulost je záhadná stejně jako soužití s jejím italským ochráncem Lukou a temnou kráskou Robertou. A ve stejné době se v Brně začínají množit náhlá úmrtí... Nakladatelská anotace.