Eliška Přemyslovna : matka Otce vlasti - Černá, Jaroslava, 1959- (MOBA, 2015)
Historický román vypráví životní příběh významné ženy českého středověku - Elišky Přemyslovny, vnučky Přemysla Otakara II. a matky Karla IV.