Pranostiky v osmi ročních obdobích - Glet, Jiří (E-knihy jedou, 2016)
Naši předkové kalendářní rok dělili na osm ročních období. Je to mnohem přesnější a výstižnější než pouze na čtyři. K jednotlivým obdobím je v knize přiřazeno více než 300 lidových pranostik. Dozvíte se mnoho zajímavostí o světcích a světicích, jejichž jména se v pranostikách objevují, i o významných křesťanských svátcích, staročeských zvycích a tradicích.