Odpovědnost umělce - Maritain, Jacques, 1882-1973 (Delfín (Triáda), 2011)
Úvahy francouzského filozofa o vztahu filozofické estetiky a etiky. Základem textu byly přednášky, které Maritain proslovil v roce 1951 na univezitě v Princetonu.