Zrození českého státu : záhady přemyslovských knížat, aneb, Svatí otrokáři, (všeho) schopní bratrovrazi a zbožní bigamisté - Bauer, Jan, 1945- (Český čas, 2016)
Kapitoly se snaží zachytit historický vývoj na našem území od 9. století do 1. desetiletí 11. století a počátky českého státu.