Ostrovy v bouři : každodenní život československých legií v ruské občanské válce (1918-1920) - Vácha, Dalibor, 1980- (Traumata války, 2016)
Kapitoly popisují různé stránky každodenního života československých legionářů v Rusku v průběhu let 1918-1920, kdy tuto zemi sužovala občanská válka.