VIDEOHRY: historie virtuální zábavy - Švára, Ondřej (E-knihy hned, 2013)
Život je hra. I když se to nezdá, od kolébky až po hrob jsme ovlivňováni zábavou. Začíná to s cinkrlaty v dětském pokoji, pokračuje halekáním na fotbalovém utkání a končí před hlasitým televizorem. Zábava je droga. A před tři čtvrtě stoletím si ji lidé začali opatřovat i úplně novým způsobem. Vynalezli elektronické hry. Dnes se s nimi baví doslova celá planeta. Počítačové hry a videohry se staly natolik významnou součástí moderní lidské společnosti, že jejich byznys překonal už i film a hudbu. Po druhé světové válce se svět opravdu změnil. Lidé jako Steve Jobs a Nolan Bushnell ho udělali zábavnějším. O tom jak si Tetris, GameBoy, Playstation a další herní fenomény získaly člověka, je tato vůbec první česky psaná kniha.