Tajemná minulost - Kupka, Karel Václav (E-knihy hned, 2014)
Příběh románu se odehrává v Praze, kde se po patnácti letech náhodně setkají dva kamarádi z dětství. Oba jsou svobodní a užívají si života plnými doušky. Ivan je bulvární fotograf a novinář na volné noze, který svými články a fotografiemi zaplňuje stránky bulvárních novin a časopisů. Jiří je inženýr-vědec ve výzkumném ústavu kvantové fyziky. Jeho převratný objev a znovu nalezený kamarád z dětství vyvolá zájem pracovníka BIS mjr. Mladého, který už delší dobu má novináře Ivana na starosti, k vůli jeho článkům a fotografiím z vysoké politiky, zveřejněných v bulvárních časopisech. Pro svou snahu se za každou cenu zviditelnit v očích svých nadřízených, rozehraje hru, která připomíná hru na kočku a myš. Sám si však neuvědomí, jak se jejich role, jeho vlastní snahou a zatvrzelosti, po čase obrátí. Příběh nepostrádá napětí, erotiku i humor, který je součástí bohémského života hlavních protagonistů. Na rozuzlení celého příběhu si musí čtenář počkat až při čtení posledních stránek. Na tuto knihu navazuje připravovaný román ,,Proč museli zemřít?", který je jejím volným pokračováním po čtyřech letech, ale s jiným příběhem.