Život na lyžích - Žák, Jan (E-knihy hned, 2015)
Lyžování pod drobnohledem a jako bonus příloha 42 článků rad o lyžování publikovaných v prestižním časopisu NORDICmag Tato e-kniha vznikla jako soubor článků o lyžování, které byly v průběhu několika let publikovány v prestižním časopisu NORDICmag, ale zde v ucelené podobě mohou působit mnohem emotivněji. Tento soubor je proložen novými články se zajímavými myšlenkami a zkušenostmi, získanými dlouholetým působením autora v lyžování a to nejprve jako závodníka, potom jako trenéra a funkcionáře v běžeckém lyžování. Jeho „trenérskýma rukama“ prošla celá řada vynikajících sportovců, mezi nimi i nejúspěšnější česká lyžařka všech dob Kateřina Neumannová, juniorský mistr světa Jiří Kvapil, dlouholetá česká reprezentantka v biatlonu Eva Burešová-Háková, slovinská olympionička TadejaBrankovič-Likozar a další Slovinka Vesna Fabjan, kterou autor v jejích 12ti letech naučil lyžovata ona na ZOH v Soči získala bronzovou medaili ve sprintu. Historky ze života na lyžích jsou autorem vloženy do knihy pro zpestření četby zájemců o tento krásný sport, který nejen upevňuje zdraví, ale i vychovává a přináší uspokojení a radost ze života.