Třinácté znamení zvěrokruhu - Novotná, Eva (E-knihy hned, 2015)
Malé městečko někde v podhůří žije svým obvyklým životem až do jednoho podzimního dne, kdy je v bývalém zámku, který je nyní využíván na komerční účely, objevena mrtvola muže. Odhalením vraha je pověřen osamělý detektiv, lavírující na prahu alkoholizmu a trpící nočními můrami. Max Kaplan je sem převelen vlastní vinou a patrně se od něj ani od jeho nového parťáka Adama Vagnera neočekává, že spolu vypátrají pachatele podivné staré vraždy bláznivého vědce. Možná by se tak skutečně nestalo, kdyby nenápadný účetní Oliver Hart náhodně neobjevil nové souvislosti. Jen nerad žádá Kaplan o pomoc numeroložku Markovou, aby mohly být rozpleteny podivné indicie ze zapomenuté minulosti. Když je jednoho chladného rána zabit další muž, stojí detektivové před otázkou, zda motiv vraždy leží v minulosti a souvisí s první vraždou nebo vrah odstraňoval svědky soudobých hříchů. Spřádání nitek odhalujících pozadí vražd ukazuje další skutečnosti. Nevěra, pojišťovací podvod, rozchod milenců...