Grimnoirské kroniky. - Correia, Larry, 1977- (Fantom Print, 2016)
Spojené státy americké - Bradford Carr, strůjce spiknutí proti Aktivním, je mrtvý, ale jeho sen o podřízení magie státu žije dál. Prezident Roosevelt se snaží prosadit Zákon o registraci Aktivních a v cestě mu stojí jen Grimnoir, který se neochotně stává mluvčím všech mágů v zemi. Francie - Sally Faye Vierrová se stále snaží pochopit kouzlo, které z ní udělalo jednoho z nejmocnějších mágů v historii. Ví, že coby Provázaná se stala zbraní, ale otázkou stále zůstává, proti komu se její síla nakonec obrátí, protože poslední nositel této kletby skončil jako masový vrah. A kdesi nad Pacifikem Jake Sullivan velí vzducholodi plné grimnoirských rytířů a pirátů, kteří se vydali na svou nejnebezpečnější misi. V japonském Impériu, válečném stroji vytvořenému na obranu lidstva, se k moci dostal podvodník, který si hraje na kancléře a ignoruje všechna varování o blížícím se Nepříteli. Jake Sullivan a jeho spojenci vidí jen jeden způsob, jak Impériu otevřít oči. Musí proniknout do srdce nejmocnější říše světa a zabít údajně nesmrtelného muže, který jí vládne. Nakladatelská anotace.