Cílem byla svoboda : odbojové hnutí na Přerovsku, Kojetínsku, Hranicku a Lipnicku v období nacistické okupace v letech 1939-1945 - Kopeček, Pavel, 1971- (Erudica, 2015)
Práce mapuje činnost odbojových a ilegálních skupin na Přerovsku a Hranicku v období nacistické okupace.