Putování nejen jižní Angolou - Chromý, Jiří (E-knihy hned, 2016)
Třetí kniha tentokrát Angolu představuje jinak. Více v souvislostech. Při putování nejen jižní Angolou se tu odehrávají tři příběhy ve třech vzájemně se prolínajících časových rovinách. A tak se dostáváme nejen do roku 2015, ale vrátíme se také do minulosti kolem roku 1600 a pokusíme se předvídat i řadu událostí kolem roku 2020. Tato kniha v knize je přípravou na autorův nový historicko-vizionářský román Zlatý Scarabeus a současně pojednává o dalších, i tušených, možnostech česko-angolské spolupráce. Autor zde rovněž upřesňuje námět nového velkofilmu o nezlomné angolské královně jménem Džinga. Vystupují tady i angolští broučí herci. Texty jsou doplněny nejen rozsáhlou fotodokumentací z cest Angolou, ale také snímky, které představují náměty na filmové exteriéry a interiéry. Publikace obsahuje téměř 300 barevných unikátních fotografií. Zatím vychází pouze jako e-kniha.