Nikdy nedělej kompromis - Voss, Chris (Jan Melvil Publishing, 2016)
„Nikdy nedělej kompromis Chrise Vosse je tak trochu jiná kniha o byznysu. Je to kniha, která klade důraz na důležitost emoční inteligence bez obětování síly nezbytné k uzavření obchodu. Je z pera bývalého vyjednavače s únosci – někoho, kdo nesměl přijmout „ne“ jako odpověď – což z ní dělá fascinující čtivo. Přitom je výsostně praktická. Na stránkách Kompromisu najdete techniky, s nimiž se dostanete k dohodě, po níž toužíte.“ – Daniel H. Pink, autor bestselleru Prodávat je lidské O knizeNikdy nedělej kompromis je strhující, nenahraditelná příručka vyjednávacích technik, vybroušených během zajímavé kariéry Chrise Vosse, který začínal jako pochůzkář v ulicích Kansasu, aby se později na desítky let stal hlavním vyjednavačem FBI s únosci. Dnes patří k nejvyhledávanějším lektorům prestižních podnikatelských škol a současně působí jako poradce velkých společností při jejich strategických jednáních. Vossovy techniky již prokázaly funkčnost v mnoha náročných situacích, od osvobození rukojmích po úspěšné miliardové fúze. A nyní je můžete využít i vy: ve své práci, pro získání lepšího místa, vyššího platu, či dokonce při přesvědčování svých dětí. Kniha se navíc čte lehce jako beletrie, protože autor svůj výklad prokládá napínavým popisem událostí, v nichž se Vossovi a jeho kolegům z FBI podařilo uspět v situacích, kdy šlo o všechno: o lidské životy.  V knize se mimo jiné dozvíte: - jak používat metody aktivního naslouchání, zejména zrcadlení, mlčení a hlas nočního DJ - jak zklidnit situaci a vyvolat v protějšku pocit bezpečí, aby se nebál odhalit jak rozlišit mezi tím, co dotyčný chce a co nezbytně potřebuje- co to je taktická empatie a jak používat tzv. labeling- jak odzbrojit druhého v jeho stížnostech vůči vám - proč je „ne“ tím nejlepším začátkem a jak ho dosáhnout jak lze přimět druhou stranu k e-mailové reakci - co to jsou kalibrované otázky a jak je použít k nasměrování energie protějšku k řešení vašich problémů - jak efektivně smlouvat i v případě, že jednáte s agresivním protivníkem či se potýkáte s urážkami Získejte konkurenční výhodu v práci i osobním životě díky technikám bývalého hlavního vyjednavače FBI. Diskutujte o knize s hashtagem #knihakompromis