Had Genese. - Guaita, Stanislas de, 1861-1897 (Alef (Volvox Globator), 1996)
Autor, vynikající znalec hermetismu a kabaly konce 19. století, zpracoval rozsáhlé téma okultismu ve třech návazných dílech, jež dělí vždy po 7 kapitolách podle karet Tarotu. V tomto díle se věnuje pojmu ďábla a čaroděje a jejich prostředkům na ovlivnění člověka. Mir.