Recepty pro život - Žák, Jan (E-knihy hned, 2016)
Sto šest minipovídek dá čtenáři nahlédnout do zákulisí pestrého života autora. Ten se nespokojí s pouhým líčením příběhů v jednotlivých povídkách, ale hledá souvislosti a příčiny problémů dnešní společnosti. Mnohdy nastiňuje i řešení, které bývá nekonvenční, ale experimentování je autorovi vlastní, což někdy vyústí v nové poznatky, které už překračují rámec povídky, ale právě to přidává knížce na zajímavosti. V povídkách se prolíná realita s fikcí, a pozorný čtenář může toto vnímat jako pokus o nový trend v současné tvorbě.