Kavkazan - Slovo, Walter (E-knihy jedou, 2016)
Umíral za vlast. Opakovaně. Třicátník Mirza, předčasně penzionovaný komparzista propagandistickýchfilmů, se vrací zpátky do rodné vsi vysoko do kavkazských hor, kde sežije prostým životem bez elektřiny a s blahosklonným nezájmem okonflikt mezi gruzínskou vládou a separatisty. Mirza zažil jen filmovou válku probíhající ve stínech skutečných bojů,ale přesto si z ní odnesl následky jako z té skutečné. Ale co jeskutečnost a co stín? Lidské drama Kavkazan se odehrává mezi středověkými obranými věžemi alíčí skličující střet s pravdou, když se hlavní hrdina dostane kesvému dětskému deníku. Mirza zjišťuje, že se už v dětství pohybovalmezi skutečností a stínem lži - jen si to neuvědomoval. Kavkazanpřitom začíná truchlivě, ve světnici leží zesnulý muž s psacímstojem vedle sebe. Dvě verze minulosti. Co je stín a co pravda?