Conan - pobřeží krve - Vágenknecht, Václav (Viking, 2016)
Královna Černého pobřeží Bélit se zrodila na ostrovech vzdáleného jihu. V čele ebenově tmavých válečníků připlula k civilizovaným zemím, kde se k nim přidal Conan Cimmeřan, jenž získal jméno Amra. Piráti, vedeni touhou po bohatství a staré pomstě, ovládli Západní oceán. Brázdili moře, přepadali koráby i sídla, mordovali a drancovali. Získali plno nepřátel. Nejednalo se jen o národy z pobřeží, přidali se k nim i nadpřirozené bytosti a zákeřní vyslanci temnot. Vyvstalo i plno otázek. Co přimělo Bélit, že se stala pirátkou? Jak bílá žena ovládla posádku složenou z pověrčivých divochů? Proč její úhlavní nepřátele představovali Stygijci se svými hadími mazlíčky a děsivými mágy? Skutečně zemřeli všichni členové její rodiny a nemusela se obávat zrady? Nevrátí se ze záhrobí některý z protivníků? Nespojí se piráti v boji proti čirému zlu i se svým nepřítelem? Odpovědi nalezneme v jednotlivých povídkách.