Poslední zkouška - Hjorth, Michael, 1963- (Detektivní román (Host), 2016)
Muž zvaný Cato se rozhodl zbavit svět povrchních celebrit a posílit tím upadající všeobecnou vzdělanost. Vraždí rychle a brutálně a je stále krok před skupinou vyšetřovatelů, kteří se ho snaží polapit. Psychologická a zároveň drsná detektivka s otevřeným koncem od známé švédské autorské dvojice. Napínavost policejního pátrání zdatně soupeří s dramatičností osobních vztahů ve stockholmské mordpartě.