Hluboká práce : pravidla pro soustředěný úspěch v roztěkaném světě - Newport, Cal (Žádná velká věda, 2016)
Hluboká práce vám umožní rychle pochopit složité koncepty a vytvářet lepší výstupy v kratším čase, díky čemuž se zlepšíte v tom, co děláte, a získáte pocit skutečného naplnění z mistrně odvedené práce. Jde vlastně o jakousi superschopnost ("nové IQ") stále konkurenčnější ekonomiky 21. století. Místo omílání, že rozptylování je špatné, oslavuje Newport přínosy opaku. V knize rozdělené na dvě částí nejdříve dokládá, že pěstování zvyku hluboce pracovat má obrovské výhody téměř v jakékoli profesi. Poté přichází s propracovaným tréninkovým plánem v podobě čtyř "pravidel", který má přenastavit vaši mysl a zvyky tak, aby přispívaly k rozvoji schopnosti hluboce pracovat. Nakladatelská anotace. Kráceno.