Nanynka - Kučera, Jan (E-knihy jedou, 2016)
Kniha volně navazuje na knihu „Zapomenuté životy“ a provází nás životem třetí generace v pořadí rodiny Mastných. Nanynky, která se vzepřela nalinkované budoucnosti a šla si svou vlastní, těžší cestou života, byla maminkou autora. Za svůj život poznala tři osudové muže a osud jí s každým z nich dal jen sedm let společného života. Až ve druhé polovině života se synem a svými vnučkami prožila roky štěstí a spokojenosti, které jí aspoň z části vynahradily těžkou předchozí dobu, kdy postupně krom rodičů a sourozenců pochovala všechny tři životní partnery.