Květoslaví - Kraft, Miroslav (E-knihy jedou, 2016)
Rodiče sedmnáctiletého Martina Wolfa koupí faru na víkendovou rekreaci. Na její půdě objeví zápisník faráře z let 1914-1918. V nedaleké oboře jsou tři kříže a Martin je blonďák. Zdánlivá nesouvislost může být pro něho osudová. Zamiluje se do Simony a je vtažen do událostí, které se odehrály v dobách jejich pradědů. Romantický příběh s lehce erotickým konzumem, hororovou minulostí a válečnou zkušeností předků naplňuje čtenáře poznáním, že každý z nás může mít prarodiče, kteří vrhají temné stíny