Co se nevešlo do dějepisu : Češi, Moravané a Slezané na cestě minulostí - Bauer, Jan, 1945- (Český čas, 2016)
Práce se zaměřuje na osudy zakladatele Sázavského kláštera svatého Prokopa, život anglické královny Anny České, smrt císaře Rudolfa II., manželství Josefa II. s Isabellou Parmskou, život a vojenskou kariéru maršála Radeckého, blízký vztah císaře Františka Josefa I. k herečce Kateřině Schrattové nebo atentát na ministra financí Aloise Rašína. V závěru najdeme přehled nejzajímavějších citátů významných českých osobností.