Kruh - Minier, Bernard (Albatros Media a.s., 2012)
Druhý díl detektivní trilogie s komisařem Martinem Servazem, jež se stala bestsellerovou senzací ve Francii!Uvnitř domu je nalezena mrtvá žena. Spoutaná a utopená ve vaně.U bazénu v zahradě sedí její žák a milenec, který je pod vlivem sedativ.Je to vrah?Na nic si nepamatuje…Marsac je zdánlivě klidné městečko v Pyrenejích, známé díky elitní univerzitě. Dokud ovšem není zavražděna jedna z přednášejících a dokud není o pár dní později nalezeno tělo místního chovatele psů, které roztrhala na kusy jeho vlastní zvířata…Kdo a proč rozpoutal v tomto univerzitním městečku šílenství smrti? Mohly by být vraždy dílem uprchlého sériového vraha?Stačí jeden tajemný email a telefonát a komisař Martin Servaz je vtažen do vyšetřování. Hlavním podezřelým se stane syn jeho bývalé lásky z místní univerzity. Když Servaze požádá, aby se případu ujal, nemůže odmítnout…Aby vrchní komisař Servaz případ vyřešil, musí se ponořit do své vlastní minulosti a znovu otevřít své staré rány. Bude to jeho nejnebezpečnější a nejosobnější vyšetřování dosud!Bernard MinierNarodil se 26. srpna 1960 v Béziers, vyrůstal na jihozápadě Francie, své dětství strávil v Pyrenejích. Studoval na univerzitě v Toulouse, odkud pochází také hlavní hrdina jeho thrillerů Martin Servaz. Více než dvacet let žije nedaleko Paříže, je ženatý, má dvě děti a psaní se věnuje na plný úvazek. Jeho první román Mráz (XYZ, 2015) byl přeložen do několika světových jazyků včetně angličtiny a největší úspěch zaznamenal především ve Francii a Německu. Další dva díly ze série s Martinem Servazem Kruh a N´eteins pas la lumiére (2014, česky 2016) měly ve světě také mimořádný ohlas. Jeho nový román mimo tuto sérii Une putain d´histoire (2015) se odehrává v San Franciscu a přes léto se stal ve Francii s 80 000 prodanými kusy bestsellerem. V současné době autor pracuje na novém románu, v němž by se měl vrátit na scénu Martin Servaz.