Kocour z Montmartru - Klevisová, Michaela, 1976- (Motto, 2013)
Autorka tento "druhý díl kočičích povídek" začala psát na základě velkého čtenářského ohlasu na ten předchozí, dokonce i kvůli němu odložila právě rozepsanou detektivku. V této knize opět vypráví o vztahu koček a lidí, o obyčejných lidských starostech, trápeních a tužbách. Povídky spojuje láska ke kočkám alespoň jednoho hrdiny a jejich děj umístila jak do Čech, tak i do jiných evropských měst. Např.: úvodní povídku Kocour z Montmartru napsala pod vlivem pobytu v Paříži, Coco Chanel se odehrává v Saint Tropez, Berlín je zase dějištěm Checkpoint Charlie, povídku Černá kočka přes cestu autorka zasadila do svého oblíbeného holandského města Ameland a inspirovala se v ní skutečným příběhem.