Hra na lásku - Knápková, Monika (Viking, 2016)
Kristýna to v životě nemá jednoduché. Ve svých šestadvaceti letech ví, jaké to je ztratit milovaného člověka. Michal, otec její dcerky Natálky, zemřel ještě dřív, než se narodila. Zoufale shání práci, kterou jí nabídne bývalá kamarádka z dětství, Jana. Myslí si, že už ji v životě nečeká nic hezkého, když skončí doslova pod koly auta, přitažlivého Patrika, jenž ji svým podivným životním stylem děsí a zároveň i neskutečné přitahuje. Snaží se za pomocí svých dvou nejlepších kamarádek, Heleny a Mel, a také jejich humoru pochopit Patrikův zvláštní pohled na život a vyrovnat se s tím. Když se jí to konečně alespoň z poloviny podaří, potká Marka, bratrance zemřelého Michala, který mu je neuvěřitelně podobný! Kristýna se ocitá v situaci, kdy netuší, co má dělat. Na jedné straně je Patrik, jenž jí ukázal to, co nikdy nezažila, a na straně druhé tichý Marek se smutným osudem, který je pro ni jako klidný přístav. Jenže co když si s ní Patrik opravdu jen hraje a Marek o ni nestojí, tak jak by si přála ona? Na tyhle otázky se snaží za každou cenu najít odpověď. Podaří se jí to?