Elementum - Dittrich, Jiří (Fantastická Epocha, 2016)
Až do maturitního období byl život Alexandra Summerse běžným životem moderního kluka. Na přelomu dětství a dospělosti se mladík od neznámého cizince Nowela dozvídá, že je potomkem jisté dávno zaniklé civilizace, která dříve vládla světu. A to prostřednictvím ovládání přírodních sil. Tato mocnost ze světa nezmizela, jen se držela v ústraní. Nyní však této staré říši a královskému rodu Miory hrozí zásadní problémy. Alex se pozvolna dozvídá celou pravdu včetně šokujících informací o vlastní rodině a pouští se do záchrany této nově objevené říše a svého nového života.