Džihád : v kůži bojovníka islámského státu - Erelle, Anna (CPress, 2016)
Anna Erelle se rozhodne ukázat, jak využívají džihádisté internet a sociální sítě pro nábory mladých lidí. Kyberprostor je ideálním místem pro radikalizaci. Zde je možné lehce hledat nové přívržence a pod vidinou lepší, spravedlivější společnosti je přesvědčit, aby konvertovali k islámu, začali bojovat proti nevěřícím a připojili se k Islámskému státu. Zvláště velmi mladé Evropanky jsou žádané bojovníky IS. Mladé dívky ze Západu lehce podléhají manipulativním řečem a jsou ochotny odjet za svými vyvolenými do Sýrie. Proto novinářka Anna začne vystupovat na sociálních sítích jako dívka Mélodie a naváže kontakty s džihádistou Bilelem. Netuší, jak nebezpečnou hru hraje. Bilel je totiž pravou rukou nejhledanějšího muže světa, Abú Bakr al Bagdádího.