Svět jiné hudby I. - Slabý, Zdeněk K. (Volvox Globator, 2016)
Lahůdka pro všechny hudební znalce a zájemce o alternativní hudební scénu. Publicista a muzikolog Z. K. Slabý předkládá čtenářům fundovaně - zároveň však velmi čtivým způsobem - několik stovek hesel pokrývajících oblast alternativní, avantgardní, improvizované, progresivní a experimentální hudby propojující vlivy jazzové, rockové, komorní, etnické a další. V encyklopedii Svět jiné hudby se čtenář dočte o skupinách typu Lestera Bowieho, Johna Zorna, Cpt. Beefhearta, Art Bears, Work, Arn Ensemble of Chicago a o mnoha dalších. Pozornost je věnována jak americké, tak evropské či asijské scéně - prostě všemu, co se vymyká zavedené představě o neměnných hudebních žánrech.