Poťouchlé pohádky, aneb, Co čert nechtěl... ale chtěl - Valenta, Milan, 1958- (Albatros, 2016)
Soubor autorských pohádek a pověstí, které spojuje město Olomouc a jeho okolí a také skryté postavy čertů, kteří se radují z každé špatnosti a neštěstí. Pro čtenáře od 13 let.