Život svaté Kateřiny - Pelán, Jiří, 1950- (Česká knižnice (Host), 2016)
Staročeská veršovaná legenda ze 14.stol. vypráví o životě a umučení sv. Kateřiny Alexandrijské. Text v původním staročeském znění je porovnán s moderním překladem J. Pelána. V závěru komentář a vysvětlivky českého literárního vědce E. Petrů.