Historie zdravotnictví - Kazimour, Ivan (E-knihy jedou, 2017)
Kniha se věnuje vývoji zdravotnictví v Evropě a částečně i jinde ve světě, čtenář zde najde především přehled činů, které vedly zdravotnictví dopředu. Nejedná se o další dějiny medicíny a už vůbec ne o dějiny některého z lékařských oborů, ale o širší pohled na události, které ovlivňovaly vývoj disciplín ovlivňujících zdraví lidí. Text je proložen životopisy několika osobností ze světa, které se velmi zasloužily o rozvoj zdravotnictví. V této podobě ještě u nás žádná kniha na toto téma nevyšla. Jistě po této knize rádi sáhnou mnozí z těch, kdo se zajímají o dějiny, které zajímá historie zdravotnictví a chtějí se o ní něco, alespoň ve zkratce, dozvědět. Mnoho zatím pro ně neznámého zde mohou objevit i studenti zdravotnických oborů, čtenáři pracující ve zdravotnictví a rozšíření znalostí by neškodilo ani těm, kdo o budoucnosti zdravotnictví rozhodují. Případným zájemcům o podrobnější informace o určitém období či události lze doporučit nahlédnutí do některé z knih uvedených v přehledu literatury.