Bratrstvo. - Flanagan, John, 1944- (Fantasy (Egmont ČR), 2016)
Volavky zastihne na moři strašlivá bouře a zažene jejich loď daleko na západ, na pobřeží, které Hal nepoznává na žádné ze svých map. Ačkoli domorodci nejsou nikde k vidění, Volavky mají neodbytný pocit, že je někdo sleduje na každém kroku. Zdánlivý klid vezme za své, když se náhle objeví obrovský medvěd a zaútočí na dvě domorodé děti. Volavky včas zasáhnou a zachrání děti z medvědích spárů. Tím si získají vděčnost a přátelství místního kmene Mawagansettů, který se jim konečně ukáže. Jenže mír nemá dlouhého trvání. Nakladatelská anotace. Kráceno.