Bob Dylan mezi obrazy : intermediální zkoumání - Guziur, Jakub, 1978- (Evokace, 2016)
Poznámky, ilustrace a portréty v textu, soupisy (bibliografie, diskografie a filmografie) v závěru publikace. - "V první knížce jsem se zabýval proměnami západní kultury v druhé polovině 20. století, které jsem se snažil přiblížit prostřednictvím Dylanovy tvorby. Ve druhé proměnu kultury v tzv. post-kulturu ukazuji na Dylanově poetice. Snažím se doložit, že Dylan inspiraci tradiční americkou písňovou tvorbou, filmem a modernistickou poesií přetvořil ve značně původní dílo, které bylo pro soudobé autory písní i spisovatele a básníky podnětné podobně jako v téže době dílo Andyho Warhola pro výtvarníky": citováno z autorovy charakteristiky obou publikací, věnovaných fenoménu Boba Dylana (první z roku 2014, Mýtus Boba Dylana, naleznete pod sig. VT 2657).