Na pokraji - Votruba, Václav (E-knihy jedou, 2017)
Debutový román Václava Votruby z roku 2016 je zasazen do Hollywoodu 50. až 70. let. Příběh se točí kolem vyhasínajícího herce Larryho Pitta, který se rozhodne ze svého života odstranit vlastní manželku... A to až příliš krutým způsobem...„Někdy mám pocit, že patřím do jiné doby. Třeba do doby, kdy po plátně pobíhala Grace Kelly a na pódiích zpívala Billie Holiday. Takže se vlastně touto knihou vracím domů...“ Těmito slovy uvádí českobudějovický novinář a muzikant známý z kapel Dark Angels a After Rain Václav Votruba svůj debutový román, který nazval Na pokraji.