Tiché dny v Mixing Part - Loe, Erlend, 1969- (Vakát, 2010)
Nina a Bror Telemannovi odjíždějí na dovolenou se svými třemi dětmi do bavorského letoviska Garmisch-Partenkirchenu, které je automatickým překladačem přetlumočeno jako Mixing Part. Zde jsou ubytováni u manželů Baderových, kteří však neznají ani slovo v angličtině a tak veškeré dorozumívání má za úkol Nina, povoláním středoškolská učitelka norštiny, jež navíc dokonale ovládá německý jazyk. Zatímco Nina Německo obdivuje, Bror, občanskou profesí dramaturg Národního divadla, tuto zemi proklíná a nenávidí. Bror je také platonicky zamilován do britské "kuchařské" televizní hvězdy, jež ho v nekonečném seriálu okouzluje nejen virtuózní schopností a improvizací ve vaření, ale i svým půvabem a krásou. Rovněž sní o tom, že se mu jednou podaří napsat divadelní drama, které dosáhne celosvětového věhlasu a uznání. I z těchto důvodů se Bror odmítá účastnit společných výletů či dalších akcí se svou ženou a dětmi, uzavírá se do sebe i do koupelny, kde sní jak o své nedostižné múze s pánvemi a vařečkou, tak i o divadle. A na Ninu padne splín, jehož výsledkem je krátkodobá letní romance, již prožije se svým německým domácím...