Dítě Skály - Neomillnerová, Petra, 1970- (Brokilon, 2009)
Alke, mladá bratrovražednice, se před nemilosrdným zákonem skryje ve Skále, sídle řádu čarodějů, kteří z ní udělají svoji žačku. Ovšem ukáže se, že jejich výchovné metody jsou plné bolesti a ponížení, a že jejich účelem je vytvořit z ní dokonalý vražedný nástroj, oproštěný od všech lidských citů a emocí. To se jim nakonec podaří - a snad i lépe, než předpokládali. Alke je nakonec nejsilnější z celého řádu a přebírá otěže moci. Ovšem narodí se jí dítě a do jejího ponurého světa plného nenávisti se najednou dostane i láska. Posílí ji nebo ji naopak oslabí?