Dalajlamova kočka a umění příst - Michie, David, 1962- (Synergie, 2014)
Dalajláma odjíždí na sedm týdnů do USA. Čas čekání Jeska využívá k malým rošťačinám i ke sběru zkušeností v ulicích i ve "své" kavárně a poprvé poznává smutek ze ztráty přítele. Po dalajlámově návratu se jí dostává mnoho moudrých rad do života i objasnění tajemství jejího předení. Srdečné a inspirativní povídání prozradí, že "pokud si přeješ být šťastný, hledej štěstí pro druhé", a mnoho napoví o hloubce spojení mezi kočkami a lidmi.